Vårutfärd

På onsdagen denna vecka i början av Juni for jag med jobbet på vårutfärd, denna gång till Kotka och lunch till Fredrikshamn. Bättre väder kunde vi inte önskat oss, över 20 grader och sol från en klarblå himmel utan ett enda moln! Det första stället vi besökte var en park i Kotka, Katarinaparken, helt otroligt underbart ställe, vatten åt alla håll och otroligt trevligt med små punkter för barn eller motionsivriga eller livsnjutare; grillplats, utsiktsplatser, gungor, Muminpark, Labyrint, konstverk, dammar, hängmattor att bara slappna av i....
Där drack vi vårt medhavna kaffe förrän jag genast ville gå runt och fotografera, sen fortsatte vi vår färd till Wellamo ett slags Sjöfartsmuseum, där var en massa saker att se bl a båtar, glas, historier om gamla tider, konst mm. Där var vi ganska länge, var så mycket att se.
Sedan gick vi till bussen och for till Fredrikshamn till en slags Bastion, där åt vi lunch på Kamu- restaurangen, ett mysigt och extra ställe. Efter det var det nästan igen att gå till bussen och åka tillbaka till Borgå igen, där gick den dagen, snabbt!
 
 
 
Små avbildningar av riktiga fyrar som finns
 
 
 
 
 
 
En rolig labyrint av sten
 
 
En liten muminpark
 
 
Sådana små dammar fanns det flera av
 
 
Bastionen där restaurangen Kamu fanns i Fredrikshamn