Idag säger vi adjö till 2014

Och jag gör det nog med glädje måste jag säga. Välkomnar det nya året och alla nya fina händelser som kommer med det!! Vet att det kommer att bli ett mycket bättre år på många sätt för mig. Jag kommer idag att bara vara hemma och ta det riktigt lugnt liksom en vanlig kväll bara. Har ingen att umgås med denna nyårsafton. Så det blir nu såhär denna gång. GOTT NYTT ÅR 2015 åt er några få som läser troget min blogg...!!! :)

I väntan på nyåret

Har hänt en massa, fått en massa nya vänner via Facebook och hade träff med en man idag, vi var och äta till Rax sen kom vi hit på kaffe, han är helt trevlig, vi är lika gamla och skojar bra... Imorgon är det nyår och jag skall vara här hemma bara, göra inget extra alls. Var idag till stan bibban osv. Snöyra idag, hemskt väder, imoron skall de vara klart och varmare.

Där for den julen

Nu är det fredag, annandag jul, väntar på barnen igen. På julaftons dagen när barnen kom åt vi julgröt, den var t om ätbar...sedan lite senare drack vi julkaffet med nybakta jultårtor. Lagade en annan version tårtor, vek dem som änglar och fyllde 10st av dem med plommonmarmelad och apelsinfärskost, sett ett tips att det är skulle vara en god kombination...inte vet jag nu riktigt om jag gillade det så värst, dessa tårtor åker nog i roskis för vi gillade inte dem så värst. På vår julmiddag åt vi rökt fisk, skinka, sallad, lådor, ärter... hade även vin för jag fick av min syster till julklapp! Efter diskning blev det julklappsdags och alla fick några klappar på man, nästan alla var riktigt nöjda för sina julkappar, även jag för jag fick många, väntade det inte alls, faktiskt. Tacksam är jag för denna jul och nu väntar jag på det nya året som inleds om 6 dagar, säger glatt adjö till detta år som inte varit nån höjdare i glada händelser precis...
 

I övermorgon så...

Är det då äntligen JUL, säkert alla barns favorit högtid. Men inte min, jag känner bara en stark press på mig vad det måste finnas på julen; gåvor, godis och mat i mängder... Blir bara stressad och skulle helst resa bort från denna konsumtions hysteri vi har i detta land i jultider!!! Men värst är det en dag och så är det över, eller nu sa jag nog lite fel, de räcker ju nog längre än en dag för allt ska ju planeras och funderas ut i veckor före... Men när nyåret kommer kan jag igen att andas ut... över för detta år..puh...!!!
 

Om 4 dagar

Är det då JUL 2014, få se hur den skall bli... Har tänkt laga risgrynsgröt i ugnen tills barnen anländer på förmiddagen den 24.12! Sedan blir det julmiddag sen lite senare, är lite nervös att hur jag skall få alla inköp gjorda, tänker på pengarna och utbudet i affären så nära inför jul...  Eftersom man inte kan handla färskvaror så många dar före det skall ätas så måste jag vänta så länge som möjligt förrän jag kan göra juluppköpen. Min mamma lovade ge gott kaffe (Juhla Mokka, Tumma paahto) åt mig till julen, vi skall träffas på måndag i stan. På tisdag skall jag ha städdag, tills onsdag skall allt vara julfint här!!!!