Fina dagar

Denna vecka har varit lite speciell, fin verkligen, fina händelser har avlöst varandra, ovanligt i mitt liv. Har 2 gånger träffat min dotter i stan, vi har varit på cafe´, ätit glass och sett på stan. Jag själv har njutit av sommaren på terrasser, både i stan och här som jag bor. Efter jobbet var jag på restaurang vid ån och åt, efteråt blev det en drink på en annan uteterrass vid ån. I dag har det varit trevligt med dottern i stan, bara att få vara och umgås, bara vi, och prata. Det har varit fina dagar. I dag har det stormat, men tror det lugnat sig nu till kvällen. Det är sista Juni redan idag, jag har ännu 2 dagar kvar jobb, sen börjar min långledighet.
 
 
På Robert´s Coffee med dottern och snaskade gott kaffe
 
 
På promenad i Gamla Borgå med dottern
 
 
Årets första Softis ner vid ån
 
 

Förbi

Är då denna Midsommar, med sorg tänker jag på den, och vad den kunde ha varit för mig, och hur den blev för mig. Känns som om sommaren nu är slut, får vänta igen ett år på följande Midsommar. Försökte så gott jag kunde hålla humöret oppe, med bra musik, filmer osv. Men jag misslyckades nog. Kände mig ändå som en värdelös mänska, som ingen vill fira med på en så viktig helg för mig, ensamheten tär hårt på mig.
Är nog lite rädd när jag ska ha så mycket sommarledigt i år, eftersom enda planen jag har är en härlig Stockolmskryssning med min dotter, den är först i slutet av Augusti, med vad skall jag fylla alla lediga dagar??
 
 

Midsommarafton

Fredag är här, vaknade vid kl. 8 åt frukost och tog bussen till stan, måste fara och ladda busskortet eftersom de blev glömt igår, men tyvärr var det stängt. Så jag gick och handlade smått o gott till midsommaren istället. Vädret är mest mulet idag, ganska svalt nog. Jag skall unna mig inhemska ärter, jordgubbar och potatis denna midsommar, även rökt lax är inhandlat. Allt för att helst ha nåt att njuta över denna helg.
 
 
 
Hade en jätte kämpig Midsommarafton, kände mig så ensam, saknade mina barn, vänner, nån vid min sida. Kändes hemskt att sitta och äta och skåla åt en tom plats mittemot.... Försökte verkligen hålla skenet oppe med musik, god mat, dryck, men jag lyckades dåligt. Tårarna rann flera gånger under kvällen. Ensamheten på helger är för mig helt hemsk, avskyvärd!
 

Efter regn kommer solsken... Eller?

Efter ett härligt varmt veckoslut har vi regnet här igen. Midsommarvädret ser inte heller bra ut, det ska bli svalt och kanske även regn. Men vad rör det mig? Jag är ju ändå bara här inne inom 4 väggar i min lägenhet i stan. Har inget skoj att se framemot. Men är ju tacksam för förra veckoslutet när jag fick umgås med min syster, och njuta av sånt som jag inte annars har möjlighet till.
Imorgon onsdag är det jobbdag, men vi ska ha grillfest så tydligen ingen egentligen arbetsdag ändå, men på torsdag är det ännu jobb för mig, som normalt. Skulle väldigt gärna vilja ha nåt roligt att vänta på till inkommande helgen, men men... Såhär är det nu. Inga vänner eller nåt annat skoj heller i sikte. Men som sagt, efter regnet skall de väl igen bli solsken, eller hur?

Lördagskvällen

Hos min fina syster dukade vi ute på deras terrass, och hon kokade nypotatis och grillade biffar på grillen. Vädret var det underbaraste som det kunde vara denna dag. Hennes pojkar åt också med oss av den läckra sommarmaten, vi drack gott Rödvin till. Efter maten blev det bastu, i riktig vedeldad bastu som jag älskar. Men tyvärr var jag väldigt trött efter maten så jag badade bara en liten stund, men vi hann ändå "förändra världen" med många diskussioner under kvällens lopp. Synd bara att tröttheten tog mig så tidigt, jag fick sova i deras sovrum på golvet på en madrass, så skönt att sova. På morgonen vaknade jag flera gånger av att det var så hett i rummet, andra gången steg jag sedan upp. Vi njöt av morgonkaffet sedan ut på deras fina terrass, för mig var allt dethär väldigt lyxigt, eftersom jag själv bara har en liten oftast het balkong att sitta ute på.
 
 
Vinet vi drack, gott som vanligt, passade ypperligt med köttet vi åt!