Sista dagarna 2018

Idag söndag, imorgon nyårsafton, det blir nog min lugnaste på väldigt länge, här sitter jag som alla dessa dagar efter operationen inom 4 väggar, i min morgonrock, och de som vill smälla raketer får göra de lugnt utan att de stör mig, nämnvärt, inget skålande eller nåt annat festligt här inte, inte detta nyår.
Dagarna går lugnt här, ganska likadana alla dagar, har läst böcker, sett filmer, serier, sovit, ätit... Medicinerat. Igår var min mamma här och hjälpte med matlagning och sådant, och hämtade även mat från butiken åt mig. Det som jag har märkt är att mina närmaste inte alls ens frågar ifall jag behöver hjälp  med nåt nu, fast de bra vet att jag får gå försiktigt med rollatorn och inte kan gå ut alls, men sedan helt andra mänskor omkring mig, nog frågar tex att behöver jag nåt från butiken eller så... Varför är det så? Känner mig väldigt utlämnad och ensam av de jag tycker borde bry sig mest, och förstå min situation, men nej, de frågar inte alls... :(

Juldagen

Juldagen och tisdag, var i förväntan denna dag, mina fina barn skulle besöka mig idag, var väldigt trött på f.m så vilade före de kom. Glädjen var så stor för mig att det blev tårar för min del när de var här, så överväldigad var jag att ha dem jag älskar mest här hos mig i denna svåra tid. Jag fick så mycket gåvor att jag blev helt stum, visste inte vad jag skulle säga, för jag hade inga julklappar åt dem i år, så de kändes orättvist mot dem! Men glad såklart ändå av dessa; Te, godis, ljus, julpynt, honung, glögg, pepparkakor, hemlagad julgodis mm mm. Har nog världens HÄRLIGASTE BARN!! för de bryr verkligen om mig och hjälpte mig med så mycket här, eftersom jag rör mig dåligt behöver hjälp med de mest, fick städhjälp, bykhjälp, diskhjälp och hjälp att duscha och klä på mig tillbaka, det som är så jobbigt. Är SÅ TACKSAM mina finaste jag har MINA BARN, för allt ni gjorde för mig när ni var här, det värmer mitt hjärta en väldigt lång tid, ska ni veta!!! Jag och får inte glömma att de även gick till butiken för att handla lite matgrejer åt mig, såå tacksam för det, med!!!

God Jul

Äntligen var då julaftonen här, väldigt skönt för mig att få komma några timmar bort från mitt "näste", rör mig nu ju bara med Rollatorn och har ingen möjlighet att åka nånstans eller gå nånstans utan hjälp av andra, så julaftonen såg jag framemot eftersom jag skulle vara hos min systers familj.
Lite över 4 kom min Gudson och söka mig från trappan, hade både kryckor och Rollatorn med, och sittdynan.
Härligt att få komma sedan till deras otroligt julfina, stämningsfulla hem, med riktig gran, en massa ljus, vackra pynt och blommor....!!
 
Min syster kan nog detdär med findukning minsann
 
En härlig "detalj", där bredvid jag satt, en "Julren"
 
En härlig Julkorg som jag satt och beundrade hela kvällen
 
Deras fina julgran
 
Vilken LYCKA även jag fick ett paket
 
Det blev julmiddag med rökt Lax, julskinka, supergod hemlagad senap, lådor och andra tillbehör.
Efter vi blev riktigt mätta så, stack "pojkgänget"; min systers pojkar och man iväg på lite juliga ärenden,  före vi sen tog glögg och pepparkakor. Sen delade min mamma ut julkapparna, det var så roligt att se när pojkarna turvis gissade paketets innehåll före de sedan öppnade, det tog en stund allt dethär, förrän det sen ännu blev julkaffe med kladdkaka och Frödinges Jordgubbskaka till.
Sedan var jag så trött redan att jag nästan somnade vid matbordet, som tur skjussade min fina Gudson igen mig hemåt. Tack för en underbar Julafton med en massa skratt!!
 

Efter operationen

Operationsdagen var på tisdag, och blev inkallad lite över kl. 13 till uppvakningsrummet efter att jag väntat 3 timmar i sjukhuskläderna. Visste som tur inte mycket om det som hände, hade musik i hörlurar och fått en massa mediciner, så jag sov sött den mesta tiden, vaknade sedan och allt var över. Då var det redan kväll förrän jag fick fara till avdelningen och mitt rum. Sedan har jag haft jätteont men även fått en massa mediciner, blivit stucken, mätt blodtryck, feber, fått blod... Så jaa, blev nog ordentligt omskött de 2 nätterna jag var där. Hemma tar jag nu en dag i taget, tar mina värkmediciner och sprutor mot blodpropp varje dag, hade maten hemlevererad idag, vem skulle jag annars begära hit och kocka för mig?
Har ont såklart, går med rollator här inne, men försöker kämpa med påklädandet och sånt som är svårt när jag inte får mycket böja mig.
Det som nu gläder mig är att jag får fira jul hos min syster på julaftonen, det tar säkert lite bort tankarna från detta hemska jag nu måste genomlida.

Dagen före

Dagen D.... Har jag besökt sjukhuset för blodprov genast på morgonen, sedan var jag till Apoteket och Sokos och handlade åt mig saker för gåvopengarna, hade redan funderat ut lite vad det skulle bli, någon Lumene kosmetika, gärna en förpackning med flera produkter som alltid säljs till julen.
Idag har det snöat hela dagen, så nu utlovas då vit jul i år. Bara det hålls minusgrader så blir den nog kvar, det är ju bara en vecka kvar till jul nu.
Min pappa kör mig till sjukhuset imorgon, måste sen packa vad jag skall ha med dit, är nog väldigt nervös och spänd inför min operation, men skönt ändå när jag får det äntligen gjort.
 
 
Mina uppköp från Sokos, köpte även denna superbra bodylotionen av serien L300, billig men bra.
Det blev också ett Serum, Micellar tvätt och en fuktcreme för ansiktet