Sista veckoslutet i Augusti

Denna dag firas det på många håll, det är säsongavslutning för sommaren, det är stor festival i Borgå och annat smått och gott. Men skall inte medverka på ngt, jag får vara nöjd med att jag fått resa denna sommar och fått uppleva nåt nytt, och minnesvärt! Måste tänka att detta veckoslut är bara ett bland alla andra veckoslut. Mina andra fina upplevelser har jag ännu framför mig, mitt liv är inte slut ännu på länge.
Klart det är vemodigt att veta att vännerna är på nåt skoj medan jag sitter här ensam hemma... Men jag får inte tänka så att jag aldrig får ha nåt skoj, det stämmer ju inte.
Annars har denna vecka känts konstig när jag jobbat bara en dag, den gick dessutom snabbt, och tur för det, har varit dötrött ännu efter resan. Otroligt, att man kan bli så lätt trött nuförtiden, kanske det har med åldern att göra. Jag orkar inte lika mycket mera som i ungdomen.
 
 
Bjuder ännu på en Stockholms bild, här när vi åker med Emelie till centrum på tisdagen

Den efterlängtade

Kryssningsdagen var äntligen här, vi begav oss i god tid med buss härifrån, och sen vidare till Helsingfors och vidare med Spårvagn till hamnen. Vi gick på cafe för vi var så hungriga, men det fanns ännu mycket tid kvar före vi skulle få stiga ombord på Viking Line. Men ack så skönt när vi äntligen kom till vår lilla söta hytt på däck 4, och vi hade en härligt god middag framför oss, på Food Garden. Måste nog säga att det var nog den bästa måltiden på hela resan vi åt då.
 
 
Jag åt härligt mör oxfile med goda kantareller och potatisar
 
Kvällen bestod sen av att se lite show och förståss gå och titta på utbudet i Taxfreen, och sen ville jag gå på Karaoken, för jag har börjat gilla dedär med Karaoke, har vågat pröva och det känns skoj.
 
Följande morgon hade vi lyxfrukost, och den var mysig, satte igen vid ett fönsterbord och åt i lugn och ro, det var så skönt.
 
 
Såhär fin plats hade vi på frukosten
 
Framme i Stockholm gick vi till en annan båt som skulle ta oss in till centrum, härligt att åka förbi Djurgården och Gröna Lund.
 
 
Emelie hette båten
 
 
Här åker vi förbi Gröna Lund
 
 
 
Sedan om några minuter är vi framme i Centrum och skall börja gå till Gallerian, som min dotter kände till från förut, ett stort shoppingcenter. Väl framme vill jag redan äta nåt smått, före vi sen började gå i butiker.
 
 
Sergels torg måste jag ju bara fotografera
 
 
Berzelii hette parken vi gick igenom, vacker
 
 
Statyn heter Lekande Björnar, måste bara ta ett foto av den
 
 
Snart närmar vi oss här igen då hamnen som Emelie båten avgår ifrån och tar oss tillbaks till Viking Line båten
 
 
Här har vi båten vi skall åka hem med, den kunde vi ju inte tappa bort, det var omöjligt :D
 
 
Vi hade buffe´på hemresan, hade igen turen att få sitta vid fönstret och njuta av vacker skärgård
 
Efter middagen orkade jag inte mera med några nöjen så jag stannade i hytten. Snart var det morgon igen och vi åt en sista frukost, före vi igen anlände till Helsingfors. En fin första resa med dottern var över, härligt var det. Vädret var ok och båten var fin lika så, var vår fina lilla hytt. Är väldigt tacksam för att min kära dotter ville göra denna resa med mig. Den kommer alltid att finnas som ett fint minne i mitt hjärta!!
 
 

Trevligheter

Denna vecka jobbar jag igen 4 dagar för att kunna vara på resan till Sverige nästa vecka. Idag är det redan torsdag så har just jobbat färdigt denna vecka, skönt! Har varit extra trevligt efter jobbet nu 2 dagar eftersom jag haft turen att få vara med äldsta dottern i stan, vi har varit och ätit lunch ena dagen, med läckra kakor till efterrätt och idag var vi på ett cafe och drack kaffe, sen skulle jag shoppa lite nödvändigheter och vi hade skoj när vi var båda tillsammans och kollade in utbudet på kosmetik i en affär. Imorgon är det fredag och äldsta dottern kommer hit och så åker vi sedan till Helsingfors på måndagen och sen till Skatudden där båten till Stockholm skall avgå. Skall bli jätteskoj, väntar jättemycket!!

Oväder

Barnen eller 3 av dem har varit hos mig detta veckoslut, på lördagen var här ett förskräckligt oväder, med storm, störtregn och åska. Annars har denna vecka varit ganska så lyckosam för mig, jag har jobbat 4 dagar denna vecka efter en hel månads semester, hade med en kosmetik katalog till jobbet och där var några som ville beställa av mig, dessutom var jag på ett möte där jag vann i kvällens lotteri! Dessutom fick jag med hjälp av vänliga släktingar mina glasögon som flera månader varit klara i en affär i stan, som jag inte haft pengar att få. Så en massa trevliga händelser har det varit, pricken på i:et var ju sen barnen som kom på fredagen.
Inkommande vecka skall jag igen jobba 4 dagar för att sen kunna vara ledig 2 dar följande vecka.

Fredag

Igen är ett veckoslut framför oss. Har inga som helst planer för helgen. Det är regnväder idag, har varit nu ungefär varannan dag regnväder. Denna vecka träffade jag väninnan när vi åkte till sommarteatern, den var superbra. Annars har jag i veckan åkt till stan några gånger, gjort nytt arbetskontrakt, så fr om nästa vecka på tisdag skall jag jobba 3 dgr i veckan samma ställe som jag varit nu i halvt år. Hade också en vän på besök, det var sällsynt med besök av andra här än mina barn, så det var jättetrevligt. I dag fredag väntar jag på min bastutur, alltid lika skönt att bada bastu. Var också idag till bibban och läste dagens tidningar och handlade mat till veckoslutet. Hoppas jag fick träffa några vänner eller åtminstone en detta veckoslut. Vänner piggar upp!
 
 
Ännu en bild från vackra Pellinge, när jag var där.