Torsdags njutning

Träffade min bästa väninna idag, hon kom efter kl. 13 och sökte mig. Vi for ner till ån på terrass, jag åt Franska potatisar med dipp och en öl, Njöt där ca en  timme sen skulle hennes bil föras på service. Under den tiden när den var på service var vi på kaffe och bulle, sen gick vi ännu till en affär i området, jag gjorde några nödvändiga uppköp där. Sen när vi fått bilen tillbaka förde hon hem mig igen, för hon skulle fara till sommarteatern som hon är med i år. Det blev inte så länge som vi träffades denna dag men roligt var det ändå. När jag kommit hem gick jag en stund och la mig sen på kvällen. Nu lyssnar jag på bra dansmusik och mår bra, fastän jag haft ont i magen idag. Jag är bara så lycklig för det som jag har i mitt liv nu!!!

Ny vecka igen

Veckan började het....hettan tycks fortsätta, skönt skulle det vara om man skulle vara nån annanstans än i en het lägenhet i stan.. Måndagen var en hemma dag bara. Igår tisdag var jag till stan en sväng på dagen, tog också en tur till en terrass nere vid ån på en kall.. På kvällen blev det födelsedagskalas hos en vän, jätte trevligt med vin, ostar, kaffe, glass mm gott. En ok dag måste jag säga. Idag är jag bara hemma och tar det lugnt, i hettan!
 

Hett veckoslut

Måndag igen, har varit en tungt veckoslut pga hettan, hade bara 3 av mina kära barn här. Vi gick till stranden på lördagen, svalkade skönt i vattnet, men när man gick hem var man lika svettig igen. Svalaste rummet är nog mitt sovrum, i köket kan man knappt alls vistas i för solen lyser rakt in där hela förmiddagen. Idag har jag bara bykt lite handdukar, och varit på FB. Orkar inget i värmen, men imoron har en vän födelsedag så skall åka dit med en bekant på kvällen, på dagen har jag ärende i stan, så har som tur lite program. Annars ser det ut att bli en lugn vecka, men jag saknar en viss person, som jag inte hört av på 4 dagar...Väldigt tråkigt och ledsamt sådant!!

Båttur

Klockan 12 ungefär kom min syster och hennes man och söka mig, sen skulle vi söka min moster och min mamma, sen åkte vi till stranden där båten väntade. Vi åt glass i bilen i hettan, svalkade åtminstone munnen. Framme vid båten skulle det packas våra saker osv i båten, vi hade inte åkt så värst länge så, började en mätare pipa i båten, visade att oljenivån var mycket låg, och att man måste stanna motorerna. Då blev "chauffören" att  kolla oljenivån i motorn och det var nog dåligt med olja, vi måste snabbt få till olja och kunde inte köra hårt eller knappt alls, för plötsligt styrde det inte mera. Men som tur var det inte så lång väg till ett service center så vi kunde sakta åka dit. Framme försökte vi då få dendär oljan, den skulle avhämtas från Borgå, så det skulle ta sin tid, fick vi efter timmar där märka... Vi började sen till slut laga mat och hungriga fick vi sen grillad fisk, potatis, sallad och vitt vin, otroligt gott efter en lång väntan!! Sen efter många timmar när oljan sättits i motorn, fungerar det inte ännu heller som det ska. Så vi fick igen begära hjälp med motorn...Men därimellan hade vi ändå jätteroligt, vi skrattade och pratade mycket tillsammans, så ingen var orolig att vi inte skulle kunna fara därifrån. Men kvällen blev sen tills båtmotorn fungerade så sen var det bara att åka hemåt igen, vår destination skulle varit till Lovisa, Svartholmen men dit kom vi nu aldrig efter dessa många händelser, vår otroliga båtresa! Glömmer nog inte den i första taget!!!!
 
 
Varmt och otroligt vacker natur!!!
 

Underbar onsdag

Dagen började med att min bästa vän frågade om vi skall åka till nån strand igen, jag tyckte det var en bra ide´ för hade inte andra planer heller på dagen. Vi åkte till Hasselholmen, där var proppfullt med bilar, och gräsmattan var full med mänskor i olika åldrar! Men vi hittade nog en tom plats åt oss. Genast började vi dricka kaffe och äta smörgåsar som min väninna tagit med åt oss, gott är det alltid att picknicka ute. Sen blev det ett dopp, för vi var så svettiga vid det laget redan. Sköönt!!!!! Efter några simturer hittade vi på att fara nånstans på öl och en bit mat, det blev nere vid en restaurangbåt nere vid Borgå å, vi tog sallad med rökt lax och en öl, super smaskens!!! Toppen dag...
Den bara fortsatte för på kvällen skulle jag åka med en annan vän på sommarteater till Pernå. I pjäsen deltar min bästa vän så det var jätte roligt att se på henne där, pjäsen var bra med mycket sång! Gillade skarpt! Sen var klockan något över 22 på kvällen när jag kom hem redan, varit en underbar, händelserik dag! Är så tacksam för allt jag får uppleva med mina fina vänner!!!!
 
 
Hasselholmen
 
 
Sallad och öl vid ån