Veckoslut

Igen är det då fredag, känns som det jämt är veckoslut, roligare skulle det ju kunna vara om man hade vänner att träffa då, och barnen förståss. Men barnen kommer nästa veckoslut, inkommande är det Farsdag på söndag så de är såklart då hemma och firar pappa sin. Jag kom även ihåg min pappa med ett Farsdagskort i år.
Idag har jag gjort en massa, genast 9 på morgonen var jag redan på Hvc på labben och tog blodprov, sedan till Röntgen och röntga munnen. Eftersom jag var nära Mc Donalds gick jag dit och tog en hamburgermåltid efteråt, sen tog jag bussen ner till stan, skulle ta Passfoto, efter det gick jag till ett Varuhus och handlade lite grejer och mat till veckoslutet. Sedan tog jag bussen hem, då hade redan halva dagen gått.
Nu har jag badat och skall snart laga mat åt mig, och bara njuta av fredagen.

Mycket har hänt

Idag är det redan 8.11, dagarna går med en rasande fart, känns otroligt, som om man inte ibland riktigt hinner med heller...!
Denna vecka har jag besökt sjukhuset för att prata med kirurgen om min ev. operation för ny höftled, var även då till röntgen och allt gick bra, blev satt i operationskö, var säker att jag får vänta flera månader, men se och häpna! Kallelsen till operation kom på onsdagen denna vecka, redan!!! Tråkigt att tidpunkten blev fånig, just en vecka före jul ska jag då opereras, så det blir väl ingen ordentlig jul för mig i år.
Har en massa ärenden att uträtta angående operationen och min hälsa nu före dagen D.
En annan härlig sak; Vill ju väldigt gärna på något sätt fira min 50-årsdag som även är i December, och tänkte fråga min syster om vi skall gå ut och äta och på det viset fira min födelsedag, hon tyckte det verkade okej plan, men samma kväll kom hon på ide´n att vi åker på en Minikryssning med Viking Line, visst, kryssningar är ju härliga, men alla båtar åker åt Tallinn så man måste ha Pass, mitt har gått ut i fjol... Nytt är även dyrt, men det löser sig, nu är vår lilla resa bokad, är så glad när jag har nåt skoj att se framemot i detta höstmörker!!!!

In i November

Ny månad igen, mörknet har tagit över, flera dagar som det är skymt hela dagen, tidigt mörkt och även mörka mornar, det är den mörkaste, hemskaste tiden på hela året i Finland. Jag känner av det som nåt väldigt negativt, livslusten finns inte, inget känns roligt. Arbetsveckan har gått fort, mycket jobb har det varit igen. Idag är det Alla helgons dag, dagen man ska minnas de som gått bort före oss, gärna med ljus på gravarna. Jag bränner bara ljus här hemma, har varit inne hela dagen, sett på serier. Ingen har ringt förutom dottern via Whatsapp, så det är väldigt lugnt här. På måndag har jag sjukhusbesök framför mig, skall till ortoped, få se vad domen blir angående min sjuka höft.
 
 
Höstbild från min balkong