Överraskning

Hade förberett mig för ett ensamt och trist veckoslut, liksom alla andra... Men dottern ringde plötsligt och ville komma hit ända till måndagen övernatten, så allt ändrades i ett slag!! Jättemysigt med lite sällskap på veckoslutet, vi har ätit, varit till butiken, sett på serier....
På söndagen kom ännu mina 2 yngre flickor hit, hur roligt som helst blev det med så många överraskningar på ett veckoslut!
Imorgon är det redan sista April, Valborgsmässoafton! Få se hur den blir, far jag ut eller blir jag bara hemma ändå och slöar...! Skulle nog vara roligt med nåt roligt en sådan dag där de flesta festar på ett eller annat sätt.

Besvärligheter

På torsdag morgonen regnade det inte, alla mornar hade det regnat, det gör mig inte så värst glad, annars krånglade allt till sig denna dag, fick inget gjort som jag vill med mina handarbeten och kände mig arg och besviken på mig själv, tänkte att fredagen nog blir en bättre dag. Men bankerna krånglade och pengarna jag skulle få, hade inte kommit på kontot, så jag tänkte: Jaha eländet bara fortsätter...!
Fick inte handlat det jag behöver för dens skull.
Snart är det dags för fredagsbastun för mig, det är bra.

Ähtäri resan

Startade kl. 9 med bussen här utanför jag bor, tog några andra passagerare till i Riihimäki förrän resan fortsatte i 2 timmar, där vi hade paus i en halv timme, sedan raka vägen till Ähtäri Zoo, tog lite på 2 timmar ännu till förrän vi var framme, sökte på plats en karta över djurparken förrän jag gick till hotellet Mesikämmen på lunch, det var buffe och där fick vi bl a fisk, köttbullar, franskisar, Gräddpotatis, sallad osv.
Efter lunch med en mugg kaffe gick jag till Panda huset.
 
 
Kartan över djurparken
 
 
I bussen delades biljetterna ut åt oss
 
 
Framme i Panda huset, den ena låg bara och sov, men väldigt söt
 
 
Panda 2, var helt koncentrad av att äta så mycket Bambu som möjligt, jättegullig
 
 
Här väntade bussarna och här fanns en giftshop
 
 
En liten Panda på zoot, rörde på sig just när jag fotade
 
 
En massa Björnar som lekte eller bara sov
 
Orkade inte fota sen mer, rutten var 3 km, vägen var ställvis väldigt våt och lerig, snö var där också en del ställen.
 
När jag gått rutten kom jag till dethär:
 
 
En affär med mjukis djur och andra artiklar med djur motiv
 
 
Tur att bussen väntade utanför, var väldigt trött efter promenaden
 
Väntade ca 45 min förrän bussen började köra tillbaka till Borgå, framme var vi ca kl 22.
 
 
 

Besviken

Fredag igen, är besviken på den utlovade värmen som aldrig kom, idag är det väldigt kall vind ute, men solen lyser i varje fall. Varit idag till bibban som jag brukar på fredagen när jag har ledigt och var även till Kvinnogruppen på kaffe - och pratstund. Nu väntar jag att klockan skall bli 17 så jag får gå och njuta en stund i bastun.
Imorgon är det då avfärd till Ähtäri, skall bli en spännande dag, men med mycket bussåkande, hoppas vi har vädret på vår sida bara. Berättar om resan en annan dag.

Mulen tisdag

Natten var hemsk, fick inte mycket sömn alls, men konstigt nog gick dagen på jobbet helt bra och ganska snabbt, började virka en ny korg i blått. Det värsta var nog promenaden tlill jobbet från busshållplatsen, fick väldigt ont i ryggen och det tog längre än vanligt att gå. Efter jobbet var jag ännu en sväng till stan, hemma har jag vilat och sett på film och serier, så en lugn och skön hemmakväll har jag haft.