Snart Augusti

En vecka, hela sista veckan i Juli har gått utan att jag fått nåt spännande gjort. Hettan gör mig otroligt trött och ovillig att ta mig ut i solens hetta. Det jag har gjort är läst 7 böcker, kanske 8 mest thrillers av Sofie Sarenbrant, som är en bra författare. Nu är det måndag, låg länge och sov eller försökte denna morgon, har inte brått nånstans, men ändå kände jag mig glad när det är måndag och sista lediga veckan förrän jobbet väntar i nästa vecka.
Den glädjen räckte tyvärr inte så länge, när mänskor jag trott varit mina vänner, som jag känt i en massa antal år, säger att de inte finns nån vänskap mera mellan oss.... ! Då känns det som att få ett kallt ämbar vatten på sig och gråten bränner i ögonen, förstår inte vart det blivit fel eller varför, får inga förklaringar.
Kanske it is ment to be... Vänner kommer och går...! Men ledsen är jag i varje fall.

Hettan fortsätter

Känns som om denna hetta vi nu haft hållit på redan veckovis och jag njuter inte av den, åtminstone inte här inne i en het höghuslägenhet. Det är igen fredag och veckan har gått med en massa böcker för mig, en dag läste jag 2 böcker, men oftast en per dag. Orkar inte ta mig nånstans, ute i solen är det så hett att jag tror jag skall svimma, så hålls inne och stilla. Värmen skall ännu fortsätta in i Augusti har det lovats. Efter denna vecka har jag ännu en vecka ledigt förrän jobbet börjar igen, ser framemot att få sticka iväg på morgonen till jobbet igen. Idag har jag redan varit till bibban och ska snart åka till gruppen som samlas varannan fredag.

En härlig söndag

En vanlig söndag trodde jag, läste igen en bok som vanligt, förrän en kompis ringde upp mig och sade vi blir upphämtade med bil kl.15. Vi skulle gå ner till ån med hennes 2 hundar så de sku få simma. Så vi begav oss sedan iväg till kompisen, hundarna var jätteglada att se oss, det var första gången jag träffade denna lilla pojken Jocke och mamman Didi, båda av rasen Boxer. Hundarna lekte massor tillsammans fastän det var jättehett där på hennes gård, hon bor på landet, så de har en egen gård, härligt. Vi drack sedan kaffe förrän vi tog oss med bil till åstranden, det var riktigt nära. Gulligt när den lilla genast följde sin mamma och gick i vattnet, simmade efter sin mamma Didi. Vi lät de simma en stund förrän vi åkte hem till kompisen igen, det skulle sedan bli grillade grönsaker och rökt Sik till mat åt oss. Hon hade även en katt som hette Felix, jättegullig och snäll. Maten var urläcker och klockan var redan mycket då vi åt så det smakade verkligen med mat då. Efter denna gemytliga dag var jag väldigt tacksam denna gästvänliga värdinna för allt trevligt mys denna fina Juli-dag.
 
 
Hundarna tar sig ett dopp
 
 
 
 
Vår läckra mat
 
 
Katten Felix
 
 
 

En vecka i Juli

Efter Pellinge har jag läst en massa böcker, även lånat fler. Varit på kaffe med en vän, ätit glass i värmen som har varit tung att stå ut med, men nu på veckoslutet har det varit lite på 20 grader, så otroligt skönt. Det är mera min temperatur, I går lördagen var jag med min fina mamma ut på restaurang och äta läcker mat, vi hade vin med maten, jag drack ett underbart rödvin, det var mjukt som sammet i munnen, härligt gott. Vi tog ingen efterrätt utan gick sen ner till åstranden på en drink förrän vi skildes åt för kvällen. Hade helt mysigt med min mamma!
 
 
Rafaels restaurangen vi besökte
 
 
Min läckra portion med kalv i vitlök
 
 

Pellinge

Så kom den dagen då jag åkte till Pellinge, till min systers och hennes sambos ställe. Vi åkte tillika, jag körde efter henne, så hittade jag ju bra. Väl framme tittade jag på allt som var nytt där sen sist jag var där ifjol, sen drack vi kaffe, oj vad det smakade gott, allt man äter och dricker i skären smakar underbart! Min syster visade vart jag sku få sova, i ett litet gästrum bredvid deras nya fina bastu, blev så glad, tänk, jag har ett eget litet rum att sova i.
Sedan dök en deras manliga kompis upp, han spelade gitarr och sjöng för oss, vi sjöng med i flera bekanta sånger, lite senare åt vid sedan hans medhavda rökta fisk, med nypotatis och sallad till. Vittvin drack vi med den urläckra måltiden, jag tog sedan ännu till, så bra smakade det. Sedan hittade vi på att fara med båten in till stan, det är mycket svalare när det fläktar ut på sjön, över en timme åkte vi in till Borgå och till Rosteriet en bar vid ån, där blev jag bjuden på dricka. När vi druckit gick de andra till glasskiosken och köpte glass, sen åkte vi till Emsalö, en underbar kaffe-bar riktigt fast vid sjön. Där drack jag bara vatten, det jag mest vill ha i denna otroliga hetta, vi har omkring 30 grader.
När vi kom tillbaka till Pellinge höll solen på att gå ner och jag tog en massa vackra bilder, förrän min telefon nästan laddade ur. Natten blev inte så värst gemytlig men har fått sova lite nu när jag kommit hem.
 
 
Utsikten från deras nybyggda terass, jättefint!!
 
 
 
Denna goda sommarmåltid avnjöts med väldigt god aptit
 
 
Solen håller på att gå ner, otroligt vackert